Polar Wash

Ett säkert och effektivt rengöringsmedel för hobbyhögtryckstvättar

Högpresterande produkter, inspirerade av din passion för perfektion. Det är Autoglyms sätt, så har det alltid varit.

Polar Wash är ett säkert och effektivt rengöringsmedel som ska appliceras med högtryckstvätt och skumpistol efter förtvätt med snöskum som t.ex. Autoglym Polar Blast. Det imponerande rengöringsmedlet täcker din bil med ett skumlager som gör det enkelt att avlägsna smuts, trafikfilm och vägsmuts.

1. Innan du sätter igång måste du se till att karossen och fälgarna har svalnat så att de går att röra och att fordonet inte utsätts för direkt solljus.

2. Vi rekommenderar en förtvätt med Autoglym Polar Blast för att lösa upp smutsen på ett skonsamt sätt. Om inte, skölj först av med vatten för att lösa upp kraftig förorening.

3. Polar Wash kan användas med olika spädningsgrader beroende på hur kompakt skum som önskas. Vi rekommenderar dock inte att använda en spädningsgrad som överstiger 50:50. Justera skumpistolens inställningar efter behov för att öka eller minska mängden skum. 250 ml blandning bör vara tillräckligt för att täcka en normal bil.

4. Spruta på Polar Wash på fordonet, börja nedifrån och säkerställ att alla utvändiga ytor täcks, inklusive glas och hjul.

5. Rengöringsmedlet kommer att börja lösa upp smutsen på alla ytor. För så grundlig rengöring som möjligt rekommenderar vi att arbeta in skummet med en svamp eller tvättvante.

6. Skölj noggrant nedifrån och upp och torka.

Polar Wash kan endast användas med högtryckstvätt och skumpistol.
Högtryckstvättprodukter har inte utvecklats för användning på cabrioletter med tygsufletter.
Topptips – Avsluta med Polar Seal för att skapa en skyddande och vattenavstötande hinna

Vad är Polar Wash?

Det är ett schampo som är speciellt utvecklad till användning i en högtryckstvätt. Det är avsett att vara tvättelementet (steg 2) i 3-stegs processen av Polar produkter. Den används efter förtvätten Polar Blast och efterföljs av coatingen - Polar Seal.

Vad är skillnaden mellan Polar Wash och Polar Blast?

Polar Blast är en förtvätt som tar bort smuts från mycket smutsiga fordon. Den löser upp och mjukar varsamt upp smuts, och kräver ingen ytterligare bearbetning. Polar Wash är steg 2 i processen, schampo. Den är det starkaste rengöringsmedlet som jobbar med trafikfilmen när Polar Blast har tagit bort smutsen.

Är Polar Wash pH neutralt?

Nej, men den tar inte bort vax och polering. Den påverkar inte heller sealer som Carbon Shield Protection.

Kan Polar Wash användas oförtunnat?

Ja, den kan användas koncentrerat. Men vi rekommenderar att den tunnas ut 50/50 för att få det bästa resultatet. Prova dig fram för att hitta blandningsförhållandet som du tycker ger bäst resultat.

Kan Polar Wash fyllas på tanken i högtryckstvätten?

Ja, men var uppmärksam på att mängden skum påverkar maskinens prestanda och vattnets hårdhet. Blandningsförhållandet 50/50 som rekommenderas, är också en bra utgångspunkt för användning i högtryckstvätten.

Är Polar Wash högskummande?

Ja, detta är ett högskummande produkt som gör det enkelt att se att man har applicerat produkten på hela fordonet, för att minimera risken att "missa ett område". Men var uppmärksam på att även om detta är ett kraftigt tvättmedel som skummar bra, är skummet i förtvättsmedlet, Polar Blast, mycket tjockare och hänger längre.

Kan Polar Wash appliceras utan ytterligare bearbetning?

Ja, den är tillräckligt på en väl underhållen och relativt ren bil. Är bilen smutsig och nedskitad rekommenderas det att bilen bearbetas med svamp eller tvättvante efter att shampot är påfört.

Måste Polar Wash användas ihop med en högtryckstvätt?

Produkten är utvecklad speciellt till detta. Vi rekommenderar våra andra schampon som är utvecklade till handtvätt om man inte önskar att använda högtryckstvätt.

Måste man använda skumlans för att applicera Polar Wash?

Vi rekommenderar användning av skumlans, eller en skumkanon, tillsammans med en högtryckstvätt för att få det bästa resultatet.

Product Video