• INTERNATIONAL

HJÄLP OCH RÅD

Populära frågor
Min instrumentpanel av vinyl är klibbig. Hur kan jag få bort det?
En instrumentbräda av vinyl kan rengöras noggrant med Interiörschampo (Interior Shampoo) för att avlägsna klibbighet eller smuts. Använd Stark asfaltsborttagare (Intensive Tar Remover) om klibbigheten sitter kvar. Instrumentbrädan kan putsas upp med Vinyl- och gummivård (Vinyl & Rubber Care) efter att den har torkats. På så sätt kan du lämna den med en matt eller glansig finish beroende på vad du föredrar.
Vilken produkt ska jag använda för att rengöra/skydda artico konstläder?
Använd Interiörschampo (Interior Shampoo) för att rengöra konstläder. Använd Vinyl- och gummivård (Vinyl & Rubber Care) för att putsa upp och skydda konstläder.
Vad ska jag använda för att rengöra buffalino-lädret i min Audi?
Buffalino-lädret i din Audi kan rengöras med Autoglyms Läderrengöring (Leather Cleaner) och återupplivas med Autoglyms Lädervårdbalsam (Leather Care Balm) regelbundet.
Kan Läderrengöring (Leather Cleaner) och Lädervårdbalsam (Leather Care Balm) användas på min soffa eller vanliga möbler?
Vi rekommenderar inte att Läderrengöring (Leather Cleaner) och Lädervårdbalsam (Leather Care Balm) används på annat än billäder. Detta beror på att möbeltillverkare applicerar andra typer av finish på möbelläder.
Min bil har bara läder på framsidan av framsätena med vinyl i baksätena och i resten av bilen. Finns det någon produkt som fungerar för att rengöra båda ytorna?
Vi rekommenderar att du helst använder två produkter, Läderrengöring (Leather Cleaner) och Interiörschampo (Interior Shampoo). Interiörschampo (Interior Shampoo) är dock säkert att använda på läder om du använder det på följande sätt. Spruta det INTE direkt på lädret, spruta på lite på en trasa och stryk på det på lädret. Testa först på en diskret yta och använd inte på läder som har färgats om eller reparerats.
Är det ofarligt att använda båda dessa produkter på ljus läder?
Båda dessa produkter kan användas på ljus läder. Vi rekommenderar dock att man alltid testar färgbeständigheten på ett diskret sätt innan man rengör hela sätet.
Vad ska jag använda för att torka av Lädervårdbalsam (Leather Care Balm) med?
En ren, torr mikrofiberduk är perfekt för att torka av överblivet balsam.
Jag har perforerade lädersäten i min bil. Kommer rester av Lädervårdbalsamet (Leather Care Balm) att fastna i hålen?
Den bästa metoden för att applicera Lädervårdbalsam (Leather Care Balm) till ett perforerat säte av läder är att applicera det på en duk och aldrig direkt på läderklädseln. Använd en sparsam mängd Lädervårdbalsam (Leather Care Balm) och applicera ett jämnt lager över klädseln. Ta mer vid behov. Så länge du använder en liten mängd undviker du att balsamet "fyller" upp hålen i läderklädseln.
Kan jag använda Fälgskydd (Wheel Protector) på olackerade fälgar?
Fälgskydd (Wheel Protector) kan användas på olackerade fälgar.
Är det säkert att använda Rena fälgar (Clean Wheels) på svartlackerade fälgar?
Det är säkert att använda Rena fälgar (Clean Wheels) Rengöringsmedel för specialfälgar (Custom Wheel Cleaner) på svartlackerade fälgar så länge de är i gott skick och du är uppmärksam på etiketten på baksidan av flaskan innan du börjar arbeta.
Kommer Rena fälgar (Clean Wheels) tvätta bort HD-vax (High Definition Wax) från fälgar?
Rena fälgar (Clean Wheels) tvättar inte nödvändigtvis bort HD-vax (High Definition Wax) från fälgarna, men det kommer påverka vaxets hållbarhet. Om du har HD-vax (High Definition Wax) på fälgarna kommer de vara lättare att hålla rena, tvätta dem med Schampobalsam för karosseri (Bodywork Shampoo Conditioner) istället, smutsen kommer släppa mycket lättare då.
Vad ska jag använda för att rengöra pulverlackerade svarta fälgar?
Rengöringsmedel för specialfälgar (Custom Wheel Cleaner) är de bästa alternativet för din pulverlackerade svarta fälgar.
Kan jag använda Rengöringsmedel för specialfälgar (Custom Wheel Cleaner) på delbara fälgar?
Rengöringsmedel för specialfälgar (Custom Wheel Cleaner) kan inte användas på delbara fälgar.
Min bil har keramiska bromsskivor. Vilken av era fälgrengöringsprodukter kan jag använda utan att riskera att skada bromsarna?
Rengöringspaket för specialfälgar (Custom Wheel Cleaner Kit) lämpar sig för användning på fordon med keramiska diskbromsar.
Jag har kromade ekerfälgar. Hur kan jag få bort de små rostfläckarna som har börjat dyka upp?
Du kan använda Superhartspolermedel (Super Resin Polish) på rostfläckarna, men detta är ingen långsiktig lösning och du bör konsultera en fälgspecialist för detta.
Hur länge håller Fälgskydd (Wheel Protector)?
Fälgskydd (Wheel Protector) har utvecklats för att hålla i upp till sex veckor beroende på väder- och körförhållanden.
Hur står sig Fälgskydd (Wheel Protector) i jämförelse med er tidigare produkt, Skydd för aluminiumfälgar (Alloy Wheel Seal)?
Vi har ersatt Skydd av aluminiumfälgar (Alloy Wheel Seal) med Fälgskydd (Wheel Protector). Det är en ny lösning baserad på en annan teknik som erbjuder en superhydrofob (vattenavstötande) hinna som hindrar smutspartiklar från att klistra sig fast på ytan. Fälgskydd (Wheel Protector) skyddar dina fälgar i upp till sex veckor medan Skydd av aluminiumfälgar (Alloy Wheel Seal) endast skyddade dina fälgar i upp till två veckor.
Hur många appliceringar ryms i en flaska Fälgskydd (Wheel Protector)?
Detta beror på storleken på dina fälgar, men i genomsnitt räcker en flaska på 300 ml till 16 fälgar. Detta innebär att om du behandlar dina fälgar var sjätte vecka räcker en flaska i upp till sex månader!
Kan jag använda Fälgskydd (Wheel Protector) på kromfälgar?
Fälgskydd (Wheel Protector) är ej lämpad för spegelliknande ytor. Ett alternativ är att istället använda HD-vax (High Definition Wax).
Kan jag använda Fälgskydd (Wheel Protector) på diamantslipade fälgar?
Fälgskydd (Wheel Protector) kan användas på diamantslipade fälgar utan spegelfinish. Den är ej lämpad för spegelliknande ytor.
Kan jag använda Fälgskydd (Wheel Protector) på multiple spoke-fälgar?
Så länge fälgarna inte har en spegelfinish kan Fälgskydd (Wheel Protector) användas på multiple spoke-fälgar.
Kan jag använda Fälgskydd (Wheel Protector) om jag har externa keramiska bromsar?
Fastän en mindre mängd som skulle råka hamna där av misstag inte gör någon skada är Fälgskydd (Wheel Protector) inte lämpad för applicering direkt på externa keramiska bromsar.
Kan jag använda Fälgskydd (Wheel Protector) på matta eller mörka fälgar?
Fälgskydd (Wheel Protector) passar inte för användning på mörka fälgar med en matt finish. Den kan användas på ljusa fälgar, till exempel silverfälgar eller ljusgrå fälgar med en matt finish.
Är Fälgskydd (Wheel Protector) säkert att använda på bromsdiskar?
Fastän en mindre mängd som skulle råka hamna där av misstag inte gör någon skada är Fälgskydd (Wheel Protector) inte lämpad för applicering direkt på bromsdiskar.
Hur avlägsnar jag Fälgskydd (Wheel Protector)?
För att få bort Fälgskydd (Wheel Protector), använd ett fälgrengöringsmedel som exempelvis Rena fälgar (Clean Wheels) eller Rengöringsmedel för specialfälgar (Custom Wheel Cleaner) och massera in med borste eller svamp.
Vad gör jag om jag av misstag skulle råka få Fälgskydd (Wheel Protector) på lacken?
Om du av misstag skulle råka spreja Fälgskydd (Wheel Protector) på lacken är det bara att torka bort det med en mikrofiberduk innan det hinner torka.
Min skåpbil är mattlackerad, vad rekommenderar ni att jag tvättas och skyddar den med?
Tvätta och torka av mattsvarta skåpbilen med Schampobalsam för karosseri (Bodywork Shampoo Conditioner) och sedan skydda den med HD-vax (High Definition Wax).
Jag skulle vilja tvätta en bil som har genomgått en HD-vaxbehandling (High Definition Wax). Har ni någon produkt som inte tvättar bort detta lager?
På grund av deras pH-neutrala uppsättning löser inte Schampo för karosseri (Bodywork Shampoo) eller Schampobalsam för karosseri (Bodywork Shampoo Conditioner) upp vax.
Vad kan jag använda för att rengöra en husbil med ett gelcoatlager?
Rengöringsmedel för husvagn och husbil (Caravan & Motorhome Cleaner) har utvecklats särskilt för att användas på husvagnar och och rekommenderas av Carlight, Compass, Buccaneer, Coachman, Crown, Elddis och Herald. Efter rengöringen kan du polera din husvagn med Superhartspolermedel (Super Resin Polish) och skydda den med Extra glänsande skydd (Extra Gloss Protection).le nettoyage, vous pouvez polir votre caravane avec le Produit à polir avec résine (Super Resin Polish) et la protéger avec la Protection extra brillante (Extra Gloss Protection) Following the cleaning you can polish your caravan with Super Resin Polish and protect with Extra Gloss Protection
Är det säkert att använda Aktiv insektsborttagning (Active Insect Remover) på min husbil med gelcoatfinish?
Aktiv insektsborttagare (Active Insect Remover) går att använda på husbilar med gelcoatfinish.
Vilken är den bästa produkten för att få bort insektsrester från min främre stötfångare?
Använd Aktiv Insektsborttagning (Active Insect Remover) för att ta bort insekter allt eftersom de fastnar. Arbeta på Superhartspolermedel (Super Resin Polish) för att bli av med eventuella rester som blir kvar.
Min skåpbil är mattlackerad, vad rekommenderar ni att jag tvättas och skyddar den med?
Tvätta och torka av mattsvarta skåpbilen med Schampobalsam för karosseri (Bodywork Shampoo Conditioner) och sedan skydda den med HD-vax (High Definition Wax).
Jag skulle vilja tvätta en bil som har genomgått en HD-vaxbehandling (High Definition Wax). Har ni någon produkt som inte tvättar bort detta lager?
På grund av deras pH-neutrala uppsättning löser inte Schampo för karosseri (Bodywork Shampoo) eller Schampobalsam för karosseri (Bodywork Shampoo Conditioner) upp vax.
Vad kan jag använda för att rengöra en husbil med ett gelcoatlager?
Rengöringsmedel för husvagn och husbil (Caravan & Motorhome Cleaner) har utvecklats särskilt för att användas på husvagnar och och rekommenderas av Carlight, Compass, Buccaneer, Coachman, Crown, Elddis och Herald. Efter rengöringen kan du polera din husvagn med Superhartspolermedel (Super Resin Polish) och skydda den med Extra glänsande skydd (Extra Gloss Protection).le nettoyage, vous pouvez polir votre caravane avec le Produit à polir avec résine (Super Resin Polish) et la protéger avec la Protection extra brillante (Extra Gloss Protection)
Jag har asfaltsfläckar på motorhuven som inte ens Stark asfaltsborttagare (Intensive Tar Remover) rår sig på, vad kan jag göra?
Applicera Stark asfaltsborttagare (Intensive Tar Remover) igen men låt produkten sjunka in längre den här gången. Det är möjligt att fläckarna inte alls är asfalts utan att de är något annat ämne. Om den andra omgången med Stark asfaltsborttagare (Intensive Tar Remover) inte löser upp ansamlingen kan det vara ingrodd förorening som måste avlägsnas med Lerpaket för ytbehandling (Surface Detailing Clay Kit).la deuxième application du Détachant intensif pour goudron (Intensive Tar Remover) ne parvient pas à enlever le dépôt, alors il peut s'agir d'une contamination collée qui aurait besoin d'être enlevée avec la Trousse de nettoyage à l'argile (Surface Detailing Clay Kit).
Hur kan jag avlägsna märken och oxidering från gummilisterna runt fönsterna?
Rengör gummilisterna med Interiörschampo (Interior Shampoo) (detta gäller även de utvändiga gummilisterna), skölj av dem och låt dem torka. Applicera sedan Vinyl- och gummivård (Vinyl & Rubber Care) på gummit och se till att inte få något på rutorna.Vinyl & Rubber Care) sur le caoutchouc, en prenant soin de ne pas en mettre sur les vitres.
Vad kan hjälpa mig få bort kolbeläggningarna från mitt avgasrör?
Polermedel för metall (Metal Polish) är den bästa produkten för att avlägsna kolbeläggningar från ett avgasrör.
Vad ska man använda på matt vinylfilm på min bil?
Se filmtillverkarens instruktioner då de rekommenderade rengöringsprodukterna kan variera mellan märkena.
Måste jag torka bilen innan jag applicerar Snabbaquavax (Rapid Aqua Wax)?
Nej, Snabbaquavax (Rapid Aqua Wax) har utvecklats för att fungera bäst på en fuktig bil. Efter att du ha schamponerat och sköljt av bilen, applicera två doser på varje panel. Använd sedan en av de blå mikrofiberdukarna för att fördela vaxet jämnt över hela fordonet och den andra duken för att polera och avlägsna eventuellt överskottsvatten.Puis, utilisez l'un des chiffons microfibres bleus pour étaler la cire uniformément sur le véhicule. Ensuite polissez le véhicule et essuyez tous les résidus d'eau.
Vad jag kan använda på plastfälgar med kromfinish?
Både Superhartspolermedel (Super Resin Polish) och HD-vax (High Definition Wax) kan användas på plastfälgar med kromfinish.
Säljer ni polermedel som inte innehåller silikon?
Vi säljer inga silikonfria polermedel.
Kan jag applicera polermedlet först och vaxet efteråt?
Du ska alltid applicera polermedlet först och vaxet efteråt. Polermedlet restaurerar och reparerar lacken och vaxet förseglar och skyddar den polerade lacken.
Hur ofta ska jag vaxa min bil?
Du bör vaxa din bil när den slutar stöta bort vatten eller när lacken behöver ett lyft. En tumregel är att HD-vax (High Definition Wax) behöver appliceras tre till fyra gånger om året beroende på vilken typ av väderlek som bilen utsätts för.
Vilken produkt är bäst för att rengöra och skydda ett kolfibertak och i vilken ordning?
Försäkra dig först om att kolfibertaket eller någon annan yta som du vill rengöra och skydda är lackerad (om den inte är lackerad kommer den kännas grov och sträv att ta). Tvätta först ytan med Schampobalsam för karosseri (Bodywork Shampoo Conditioner), polera den sedan med Superhartspolermedel (Super Resin Polish) och försegla och skydda den slutligen med HD-vax (High Definition Wax).
Om jag använder ett andra lager Extra glänsande skydd (Extra Gloss Protection) över ett tidigare lager Extra glänsande skydd (Extra Gloss Protection), kommer det få en påbyggande effekt eller ersätter det bara det första lagret?
Ett enda lager Extra glänsande skydd (Extra Gloss Protection) är tillräckligt för ett långverkande skyddande lager. Du kommer få en liten fördel av skiktningen, men det kan vara svårt att bibehålla ett jämnt lager eller kan det ta bort det första lagret.
Kan jag använda HD-vax (High Definition Wax) ovanpå LifeShine?
Du kan använda HD-vax (High Definition Wax) ovanpå LifeShine.
Om jag använder ett andra lager HD-vax (High Definition Wax) över ett tidigare lager HD-vax (High Definition Wax), kommer det få en påbyggande effekt eller ersätter det bara det första lagret?
Ett enda lager HD-vax (High Definition Wax) är tillräckligt för ett långverkande skyddande lager. Du kan skapa lager om det behövs.
När jag öppnade mitt nya HD-vax (High Definition Wax) var vaxet lätt separerat från behållaren runt sidorna. Är detta normalt?
HD-vax (High Definition Wax) kan ibland krympa från sidor av behållaren under nedkylningen av varje gryta. Detta påverkar inte produkten negativt på något sätt och vaxet är fortfarande helt enligt specifikationerna.
Innehåller HD-vax (High Definition Wax) polytetrafluoreten (PTFE - även känt som Teflon)?
HD-vax (High Definition Wax) innehåller inte någon polytetrafluoreten (PTFE - även känt under DuPonts varumärke Teflon).
Kan HD-vax (High Definition Wax) appliceras direkt efter Extrem djupglans (Ultra Deep Shine)?
Vi rekommenderar inte att använda HD-vax (High Definition Wax) och Extrem djupglans (Ultra Deep Shine) tillsammans.
Vilken inverkan har Stark asfaltsborttagare (Intensive Tar Remover) på hållbarheten på ytor som behandlats med Extra glänsande skydd (Extra Gloss Protection)?
Användningen av Stark asfaltsborttagare (Intensive Tar Remover) på en yta som behandlats med Extra glänsande skydd (Extra Gloss Protection) kommer försvaga den. Det rekommenderas att applicera Extra glänsande skydd (Extra Gloss Protection) igen på en behandlad yta efter att ha använt Stark asfaltsborttagare (Intensive Tar Remover).
Bindemedlet på övningskörningsskylten fastnar i lacken, hur kan jag få bort det?
Använd Stark asfaltsborttagare (Intensive Tar Remover) på området enligt instruktionerna för att avlägsna bindemedlet från övningskörningsskylten. Detta bryter ner bindemedlet på ett säkert sätt och låter dig enkelt torka av det från din lack.
Kan Lackförnyare (Paint Renovator) appliceras med en polermaskin?
Lackförnyare (Paint Renovator) ska appliceras för hand och inte med polermaskin.
Kan jag polera med en svamp?
Du kan stryka på Superhartspolermedel (Super Resin Polish) eller Extrem djupglans (Ultra Deep Shine) med en polersvamp, helst en Perfekt polerapplikator (Perfect Polish Applicator) av skumgummi.
Kan jag använda Aquavax (Aqua Wax) på min bil efter att jag behandlat den med HD-vax (High Definition Wax) och kan jag använda Aquavax (Aqua Wax) varje gång jag tvättar min bil?
Aquavax (Aqua Wax) kan användas varje gång du tvättar din bil och det är ett utmärkt sätt att bättra på vaxet mellan gångerna som du lägger på HD-vax (High Definition Wax).
Vilken inverkan har Snabbfix (Rapid Detailer) på hållbarheten på ytor som behandlats med Extra glänsande skydd (Extra Gloss Protection)?
Användningen av Snabbfix (Rapid Detailer) på ett område som har behandlats med Extra glänsande skydd (Extra Gloss Protection) kommer inte påverka dess hållbarhet eller finish negativt på något sätt. Snabbfix (Rapid Detailer) kommer ligga ovanpå Extra glänsande skydd (Extra Gloss Protection) det kommer inte avlägsna det och det kommer fungera som ytterligare ett skyddslager.
Är Superhartspolermedel (Super Resin Polish) ett slipmedel, hur många gånger kan det användas och kan det skada lacken?
Superhartspolermedel (Super Resin Polish) ska inte ses som ett slipmedel, det är ett skonsamt rengöringsmedel och polermedel. Det finns ingen risk att det skadar lacken vid normal användning och det kan användas så ofta som det behövs.
Kan jag använda Snabbfix (Rapid Detailer) tillsammans med Superhartspolermedel (Super Resin Polish) istället för Extra glänsande skydd (Extra Gloss Protection)?
Snabbfix (Rapid Detailer) kommer inte göra samma jobb som Extra glänsande skydd (Extra Gloss Protection). Snabbfix (Rapid Detailer) är ett snabbt rengöringsmedel medan Extra glänsande skydd (Extra Gloss Protection) är ett flytande vaxskydd som erbjuder flera månaders skydd och glans.
Min röda bil är matt. Vad är det bästa för att återge den sin färg? Och när färgen väl är återgiven, hur kan den skyddas?
Superhartspolermedel (Super Resin Polish) som appliceras hårt kommer återskapa färgen på den matta röda panelen. Om lacken är i väldigt dåligt skick kan dock en professionell produkt som Autoglym Lackförnyare (Paint Renovator) behövas. Så snart originalfärgen har återvänt kan du försegla lacken med Extra glänsande skydd (Extra Gloss Protection) eller HD-vax (High Definition Wax). Beroende på hur matt lacken är kan du behöva polera den mer regelbundet.
Hur kan jag få bort solkräm från min lack?
Det är väldigt svårt. De flesta moderna solkrämer är framtagna för att stanna kvar på huden när man hoppar i och upp vattnet, när man tar på och av sig kläder och det är dessutom motståndskraftigt mot solstrålar. I sig är det dessutom väldigt bra på att fastna på ytor som billack. Det går förhållandevis bra att använda Superhartspolermedel (Super Resin Polish) som arbetas in hårt på ytan, men det är inte 100%-igt i alla fall. Inte ens solkrämstillverkarna har någon lösning på det.
Kan jag använda Superhartspolermedel (Super Resin Polish) för mycket?
Du kan inte använda Superhartspolermedel (Super Resin Polish) för mycket.
Hur kan jag återställa lackblekning som orsakats av en magnetisk skylt?
Superhartspolermedel (Super Resin Polish) kommer återställa lackblekning som orsakats av en magnetisk skylt. Öka trycket när du polerar över det drabbade området.
Hur återställer jag borstade aluminiumdetaljer i min bil?
Superhartspolermedel (Super Resin Polish) kan användas för att återställa borstade aluminiumdetaljer.
Kan Superhartspolermedel (Super Resin Polish) användas på ytor av metall?
Superhartspolermedel (Super Resin Polish) kan använda på alla typer av ytbehandlade jämna metallytor på bilar inklusive kromade ytor.
Vad är bästa sättet att rengöra en befläckad kromgrill?
Superhartspolermedel (Super Resin Polish) är bäst för att rengöra en avmattad kromgrill. Om fläckarna är särskilt envisa rekommenderar vi Polermedel för metall (Metal Polish).
Kan jag använda Superhartspolermedel (Super Resin Polish) och sedan avsluta med Extrem djupglans (Ultra Deep Shine)?
Du bör endast använda en typ av polermedel på en bil. Det finns inga fördelar alls med att använda både Superhartspolermedel (Super Resin Polish) och Extrem djupglans (Ultra Deep Shine).
Varför är det svårare att putsa av Extrem djupglans (Ultra Deep Shine) jämfört med Superhartspolermedel (Super Resin Polish)?
Samtidigt som Extrem djupglans (Ultra Deep Shine) delar många egenskaper med Superhartspolermedel (Super Resin Polish) har det flera andra komponenter för att motverka virvlar och hologram på mörkare lacker. Dessa komponenter innebär att Extrem djupglans (Ultra Deep Shine) måste användas på ett något annorlunda sätt än Superhartspolermedel (Super Resin Polish). Med Superhartspolermedel (Super Resin Polish) kan du applicera polermedlet på hela fordonet samtidigt och sedan putsa av det i sektioner. Med Extrem djupglans (Ultra Deep Shine) är det bättre att applicera det på en panel, låta polermedlet torka och sedan putsa av det omedelbart och gå vidare till nästa panel. Om du gör så här kommer du märka att det inte är svårare att använda än Superhartspolermedel (Super Resin Polish).
Hur kan jag rengöra grön mossa eller gröna alger från utvändiga trimdetaljer av gummi?
Interiörschampo (Interior Shampoo) och en hård svamp kommer hjälpa dig bli kvitt den gröna mossan eller de gröna algerna från utvändiga trimdetaljer av gummi. Beroende på algernas utsträckning kan du behöva behandla dem flera gånger och skrubba rätt mycket, men det kommer släppa till slut.
Hur kan jag göra en lätt repa i mitt handskfack mindre synligt?
Vinyl- och gummivård (Vinyl & Rubber Care) kan minska hur mycket repor syns i invändiga plastdetaljer beroende på hur stora de är, djupa räfflor är dock omöjliga att bli av med.

Hittar du fortfarande inte vad du söker?


 

Om du hellre vill prata med nån på telefon kan du ringa vår kundtjänst på 67 52 60 85

Våra senaste videor

Strålkastarrestaurering komplett kit (Headlight Restoration Complete Kit)

Foaming Car Wash

Fälgskydd (Wheel Protector)

RedEye Tracking Pixel