HJÄLP OCH RÅD

Let us help you get back that showroom shine. All tips, tricks and trade secrets from professional detailers and Autoglyms product advisers.

Populära frågor

Min instrumentpanel av vinyl är klibbig. Hur kan jag få bort det?

En instrumentbräda av vinyl kan rengöras noggrant med Interiörschampo (Interior Shampoo) för att avlägsna klibbighet eller smuts. Använd Stark asfaltsborttagare (Intensive Tar Remover) om klibbigheten sitter kvar. Instrumentbrädan kan putsas upp med Vinyl- och gummivård (Vinyl & Rubber Care) efter att den har torkats. På så sätt kan du lämna den med en matt eller glansig finish beroende på vad du föredrar.

Använd Interiörschampo (Interior Shampoo) för att rengöra konstläder. Använd Vinyl- och gummivård (Vinyl & Rubber Care) för att putsa upp och skydda konstläder.

Buffalino-lädret i din Audi kan rengöras med Autoglyms Läderrengöring (Leather Cleaner) och återupplivas med Autoglyms Lädervårdbalsam (Leather Care Balm) regelbundet.

Vi rekommenderar inte att Läderrengöring (Leather Cleaner) och Lädervårdbalsam (Leather Care Balm) används på annat än billäder. Detta beror på att möbeltillverkare applicerar andra typer av finish på möbelläder.

Vi rekommenderar att du helst använder två produkter, Läderrengöring (Leather Cleaner) och Interiörschampo (Interior Shampoo). Interiörschampo (Interior Shampoo) är dock säkert att använda på läder om du använder det på följande sätt. Spruta det INTE direkt på lädret, spruta på lite på en trasa och stryk på det på lädret. Testa först på en diskret yta och använd inte på läder som har färgats om eller reparerats.

Båda dessa produkter kan användas på ljus läder. Vi rekommenderar dock att man alltid testar färgbeständigheten på ett diskret sätt innan man rengör hela sätet.

En ren, torr mikrofiberduk är perfekt för att torka av överblivet balsam.

Den bästa metoden för att applicera Lädervårdbalsam (Leather Care Balm) till ett perforerat säte av läder är att applicera det på en duk och aldrig direkt på läderklädseln. Använd en sparsam mängd Lädervårdbalsam (Leather Care Balm) och applicera ett jämnt lager över klädseln. Ta mer vid behov. Så länge du använder en liten mängd undviker du att balsamet "fyller" upp hålen i läderklädseln.

Kan jag använda Fälgskydd (Wheel Protector) på olackerade fälgar?

Fälgskydd (Wheel Protector) kan användas på olackerade fälgar.

Det är säkert att använda Rena fälgar (Clean Wheels) Rengöringsmedel för specialfälgar (Custom Wheel Cleaner) på svartlackerade fälgar så länge de är i gott skick och du är uppmärksam på etiketten på baksidan av flaskan innan du börjar arbeta.

Rena fälgar (Clean Wheels) tvättar inte nödvändigtvis bort HD-vax (High Definition Wax) från fälgarna, men det kommer påverka vaxets hållbarhet. Om du har HD-vax (High Definition Wax) på fälgarna kommer de vara lättare att hålla rena, tvätta dem med Schampobalsam för karosseri (Bodywork Shampoo Conditioner) istället, smutsen kommer släppa mycket lättare då.

Rengöringsmedel för specialfälgar (Custom Wheel Cleaner) är de bästa alternativet för din pulverlackerade svarta fälgar.

Rengöringsmedel för specialfälgar (Custom Wheel Cleaner) kan inte användas på delbara fälgar.

Rengöringspaket för specialfälgar (Custom Wheel Cleaner Kit) lämpar sig för användning på fordon med keramiska diskbromsar.

Du kan använda Superhartspolermedel (Super Resin Polish) på rostfläckarna, men detta är ingen långsiktig lösning och du bör konsultera en fälgspecialist för detta.

Fälgskydd (Wheel Protector) har utvecklats för att hålla i upp till sex veckor beroende på väder- och körförhållanden.

Vi har ersatt Skydd av aluminiumfälgar (Alloy Wheel Seal) med Fälgskydd (Wheel Protector). Det är en ny lösning baserad på en annan teknik som erbjuder en superhydrofob (vattenavstötande) hinna som hindrar smutspartiklar från att klistra sig fast på ytan. Fälgskydd (Wheel Protector) skyddar dina fälgar i upp till sex veckor medan Skydd av aluminiumfälgar (Alloy Wheel Seal) endast skyddade dina fälgar i upp till två veckor.

Detta beror på storleken på dina fälgar, men i genomsnitt räcker en flaska på 300 ml till 16 fälgar. Detta innebär att om du behandlar dina fälgar var sjätte vecka räcker en flaska i upp till sex månader!

Fälgskydd (Wheel Protector) är ej lämpad för spegelliknande ytor. Ett alternativ är att istället använda HD-vax (High Definition Wax).

Fälgskydd (Wheel Protector) kan användas på diamantslipade fälgar utan spegelfinish. Den är ej lämpad för spegelliknande ytor.

Så länge fälgarna inte har en spegelfinish kan Fälgskydd (Wheel Protector) användas på multiple spoke-fälgar.

Fastän en mindre mängd som skulle råka hamna där av misstag inte gör någon skada är Fälgskydd (Wheel Protector) inte lämpad för applicering direkt på externa keramiska bromsar.

Fälgskydd (Wheel Protector) passar inte för användning på mörka fälgar med en matt finish. Den kan användas på ljusa fälgar, till exempel silverfälgar eller ljusgrå fälgar med en matt finish.

Fastän en mindre mängd som skulle råka hamna där av misstag inte gör någon skada är Fälgskydd (Wheel Protector) inte lämpad för applicering direkt på bromsdiskar.

För att få bort Fälgskydd (Wheel Protector), använd ett fälgrengöringsmedel som exempelvis Rena fälgar (Clean Wheels) eller Rengöringsmedel för specialfälgar (Custom Wheel Cleaner) och massera in med borste eller svamp.

Om du av misstag skulle råka spreja Fälgskydd (Wheel Protector) på lacken är det bara att torka bort det med en mikrofiberduk innan det hinner torka.

Min skåpbil är mattlackerad, vad rekommenderar ni att jag tvättas och skyddar den med? 

Tvätta och torka av mattsvarta skåpbilen med Schampobalsam för karosseri (Bodywork Shampoo Conditioner) och sedan skydda den med HD-vax (High Definition Wax).

På grund av deras pH-neutrala uppsättning löser inte Schampo för karosseri (Bodywork Shampoo) eller Schampobalsam för karosseri (Bodywork Shampoo Conditioner) upp vax.

Rengöringsmedel för husvagn och husbil (Caravan & Motorhome Cleaner) har utvecklats särskilt för att användas på husvagnar och och rekommenderas av Carlight, Compass, Buccaneer, Coachman, Crown, Elddis och Herald. Efter rengöringen kan du polera din husvagn med Superhartspolermedel (Super Resin Polish) och skydda den med Extra glänsande skydd (Extra Gloss Protection).le nettoyage, vous pouvez polir votre caravane avec le Produit à polir avec résine (Super Resin Polish) et la protéger avec la Protection extra brillante (Extra Gloss Protection) Following the cleaning you can polish your caravan with Super Resin Polish and protect with Extra Gloss Protection

Aktiv insektsborttagare (Active Insect Remover) går att använda på husbilar med gelcoatfinish.

Använd Aktiv Insektsborttagning (Active Insect Remover) för att ta bort insekter allt eftersom de fastnar. Arbeta på Superhartspolermedel (Super Resin Polish) för att bli av med eventuella rester som blir kvar.

Tvätta och torka av mattsvarta skåpbilen med Schampobalsam för karosseri (Bodywork Shampoo Conditioner) och sedan skydda den med HD-vax (High Definition Wax).

På grund av deras pH-neutrala uppsättning löser inte Schampo för karosseri (Bodywork Shampoo) eller Schampobalsam för karosseri (Bodywork Shampoo Conditioner) upp vax.

Rengöringsmedel för husvagn och husbil (Caravan & Motorhome Cleaner) har utvecklats särskilt för att användas på husvagnar och och rekommenderas av Carlight, Compass, Buccaneer, Coachman, Crown, Elddis och Herald. Efter rengöringen kan du polera din husvagn med Superhartspolermedel (Super Resin Polish) och skydda den med Extra glänsande skydd (Extra Gloss Protection).le nettoyage, vous pouvez polir votre caravane avec le Produit à polir avec résine (Super Resin Polish) et la protéger avec la Protection extra brillante (Extra Gloss Protection)

Applicera Stark asfaltsborttagare (Intensive Tar Remover) igen men låt produkten sjunka in längre den här gången. Det är möjligt att fläckarna inte alls är asfalts utan att de är något annat ämne. Om den andra omgången med Stark asfaltsborttagare (Intensive Tar Remover) inte löser upp ansamlingen kan det vara ingrodd förorening som måste avlägsnas med Lerpaket för ytbehandling (Surface Detailing Clay Kit).la deuxième application du Détachant intensif pour goudron (Intensive Tar Remover) ne parvient pas à enlever le dépôt, alors il peut s'agir d'une contamination collée qui aurait besoin d'être enlevée avec la Trousse de nettoyage à l'argile (Surface Detailing Clay Kit).

Rengör gummilisterna med Interiörschampo (Interior Shampoo) (detta gäller även de utvändiga gummilisterna), skölj av dem och låt dem torka. Applicera sedan Vinyl- och gummivård (Vinyl & Rubber Care) på gummit och se till att inte få något på rutorna.Vinyl & Rubber Care) sur le caoutchouc, en prenant soin de ne pas en mettre sur les vitres.

Polermedel för metall (Metal Polish) är den bästa produkten för att avlägsna kolbeläggningar från ett avgasrör.

Se filmtillverkarens instruktioner då de rekommenderade rengöringsprodukterna kan variera mellan märkena.

Nej, Snabbaquavax (Rapid Aqua Wax) har utvecklats för att fungera bäst på en fuktig bil. Efter att du ha schamponerat och sköljt av bilen, applicera två doser på varje panel. Använd sedan en av de blå mikrofiberdukarna för att fördela vaxet jämnt över hela fordonet och den andra duken för att polera och avlägsna eventuellt överskottsvatten.Puis, utilisez l'un des chiffons microfibres bleus pour étaler la cire uniformément sur le véhicule. Ensuite polissez le véhicule et essuyez tous les résidus d'eau.

Både Superhartspolermedel (Super Resin Polish) och HD-vax (High Definition Wax) kan användas på plastfälgar med kromfinish.

Säljer ni polermedel som inte innehåller silikon?

Vi säljer inga silikonfria polermedel.

Du ska alltid applicera polermedlet först och vaxet efteråt. Polermedlet restaurerar och reparerar lacken och vaxet förseglar och skyddar den polerade lacken.

Du bör vaxa din bil när den slutar stöta bort vatten eller när lacken behöver ett lyft. En tumregel är att HD-vax (High Definition Wax) behöver appliceras tre till fyra gånger om året beroende på vilken typ av väderlek som bilen utsätts för.

Försäkra dig först om att kolfibertaket eller någon annan yta som du vill rengöra och skydda är lackerad (om den inte är lackerad kommer den kännas grov och sträv att ta). Tvätta först ytan med Schampobalsam för karosseri (Bodywork Shampoo Conditioner), polera den sedan med Superhartspolermedel (Super Resin Polish) och försegla och skydda den slutligen med HD-vax (High Definition Wax).

Ett enda lager Extra glänsande skydd (Extra Gloss Protection) är tillräckligt för ett långverkande skyddande lager. Du kommer få en liten fördel av skiktningen, men det kan vara svårt att bibehålla ett jämnt lager eller kan det ta bort det första lagret.

Du kan använda HD-vax (High Definition Wax) ovanpå LifeShine.

Ett enda lager HD-vax (High Definition Wax) är tillräckligt för ett långverkande skyddande lager. Du kan skapa lager om det behövs.

När jag öppnade mitt nya HD-vax (High Definition Wax) var vaxet lätt separerat från behållaren runt sidorna. Är detta normalt? 
HD-vax (High Definition Wax) kan ibland krympa från sidor av behållaren under nedkylningen av varje gryta. Detta påverkar inte produkten negativt på något sätt och vaxet är fortfarande helt enligt specifikationerna.

HD-vax (High Definition Wax) innehåller inte någon polytetrafluoreten (PTFE - även känt under DuPonts varumärke Teflon).

Vi rekommenderar inte att använda HD-vax (High Definition Wax) och Extrem djupglans (Ultra Deep Shine) tillsammans.

Användningen av Stark asfaltsborttagare (Intensive Tar Remover) på en yta som behandlats med Extra glänsande skydd (Extra Gloss Protection) kommer försvaga den. Det rekommenderas att applicera Extra glänsande skydd (Extra Gloss Protection) igen på en behandlad yta efter att ha använt Stark asfaltsborttagare (Intensive Tar Remover).

Använd Stark asfaltsborttagare (Intensive Tar Remover) på området enligt instruktionerna för att avlägsna bindemedlet från övningskörningsskylten. Detta bryter ner bindemedlet på ett säkert sätt och låter dig enkelt torka av det från din lack.

Lackförnyare (Paint Renovator) ska appliceras för hand och inte med polermaskin.

Du kan stryka på Superhartspolermedel (Super Resin Polish) eller Extrem djupglans (Ultra Deep Shine) med en polersvamp, helst en Perfekt polerapplikator (Perfect Polish Applicator) av skumgummi.

Aquavax (Aqua Wax) kan användas varje gång du tvättar din bil och det är ett utmärkt sätt att bättra på vaxet mellan gångerna som du lägger på HD-vax (High Definition Wax).

Användningen av Snabbfix (Rapid Detailer) på ett område som har behandlats med Extra glänsande skydd (Extra Gloss Protection) kommer inte påverka dess hållbarhet eller finish negativt på något sätt. Snabbfix (Rapid Detailer) kommer ligga ovanpå Extra glänsande skydd (Extra Gloss Protection) det kommer inte avlägsna det och det kommer fungera som ytterligare ett skyddslager.

Superhartspolermedel (Super Resin Polish) ska inte ses som ett slipmedel, det är ett skonsamt rengöringsmedel och polermedel. Det finns ingen risk att det skadar lacken vid normal användning och det kan användas så ofta som det behövs.

Snabbfix (Rapid Detailer) kommer inte göra samma jobb som Extra glänsande skydd (Extra Gloss Protection). Snabbfix (Rapid Detailer) är ett snabbt rengöringsmedel medan Extra glänsande skydd (Extra Gloss Protection) är ett flytande vaxskydd som erbjuder flera månaders skydd och glans.

Superhartspolermedel (Super Resin Polish) som appliceras hårt kommer återskapa färgen på den matta röda panelen. Om lacken är i väldigt dåligt skick kan dock en professionell produkt som Autoglym Lackförnyare (Paint Renovator) behövas. Så snart originalfärgen har återvänt kan du försegla lacken med Extra glänsande skydd (Extra Gloss Protection) eller HD-vax (High Definition Wax). Beroende på hur matt lacken är kan du behöva polera den mer regelbundet.

Det är väldigt svårt. De flesta moderna solkrämer är framtagna för att stanna kvar på huden när man hoppar i och upp vattnet, när man tar på och av sig kläder och det är dessutom motståndskraftigt mot solstrålar. I sig är det dessutom väldigt bra på att fastna på ytor som billack. Det går förhållandevis bra att använda Superhartspolermedel (Super Resin Polish) som arbetas in hårt på ytan, men det är inte 100%-igt i alla fall. Inte ens solkrämstillverkarna har någon lösning på det.

Du kan inte använda Superhartspolermedel (Super Resin Polish) för mycket.

Superhartspolermedel (Super Resin Polish) kommer återställa lackblekning som orsakats av en magnetisk skylt. Öka trycket när du polerar över det drabbade området.

Superhartspolermedel (Super Resin Polish) kan användas för att återställa borstade aluminiumdetaljer.

Superhartspolermedel (Super Resin Polish) kan använda på alla typer av ytbehandlade jämna metallytor på bilar inklusive kromade ytor.

Superhartspolermedel (Super Resin Polish) är bäst för att rengöra en avmattad kromgrill. Om fläckarna är särskilt envisa rekommenderar vi Polermedel för metall (Metal Polish).

Du bör endast använda en typ av polermedel på en bil. Det finns inga fördelar alls med att använda både Superhartspolermedel (Super Resin Polish) och Extrem djupglans (Ultra Deep Shine).

Samtidigt som Extrem djupglans (Ultra Deep Shine) delar många egenskaper med Superhartspolermedel (Super Resin Polish) har det flera andra komponenter för att motverka virvlar och hologram på mörkare lacker. Dessa komponenter innebär att Extrem djupglans (Ultra Deep Shine) måste användas på ett något annorlunda sätt än Superhartspolermedel (Super Resin Polish). Med Superhartspolermedel (Super Resin Polish) kan du applicera polermedlet på hela fordonet samtidigt och sedan putsa av det i sektioner. Med Extrem djupglans (Ultra Deep Shine) är det bättre att applicera det på en panel, låta polermedlet torka och sedan putsa av det omedelbart och gå vidare till nästa panel. Om du gör så här kommer du märka att det inte är svårare att använda än Superhartspolermedel (Super Resin Polish).

Interiörschampo (Interior Shampoo) och en hård svamp kommer hjälpa dig bli kvitt den gröna mossan eller de gröna algerna från utvändiga trimdetaljer av gummi. Beroende på algernas utsträckning kan du behöva behandla dem flera gånger och skrubba rätt mycket, men det kommer släppa till slut.

Vinyl- och gummivård (Vinyl & Rubber Care) kan minska hur mycket repor syns i invändiga plastdetaljer beroende på hur stora de är, djupa räfflor är dock omöjliga att bli av med.

Hittar du fortfarande inte vad du söker?


* Please fill out all required fields.

 

Om du hellre vill prata med nån på telefon kan du ringa vår kundtjänst på 67 52 60 85