Wheel Protector

En superhydrofob, tålig barriär som minimerar bromsdammets greppförmåga så att dina fälgar kan förbli rena längre. Välkommen till framtiden inom bilvård!

Bromsdamm förstör utseendet på glänsande fälgar och kan orsaka skada om det ignoreras. Vi gick samman med våra motorsportpartners för att utveckla den ultimata lösningen på det här irriterande problemet.

Rekommenderas av 2015 års Auto Express fälgskyddtestgrupp (wheel sealant test group).

Lovordad av 2016 års Auto Express fälgskyddtestgrupp (wheel sealant test group).

Acceptera 50/50-utmaningen: Testa Fälgskydd (Wheel Protector) på halva fälgen på förarsidan för att se skillnaden som uppstår över de nästkommande veckorna.

Innan du börjar:
Det här är ett lättanvänt sprejskydd, men för att det ska vara effektivt måste det få tid att torka. Undvik att röra eller polera fälgytan efter applicering. Undvik även att köra bilen eller låta fälgarna bli våta tills beläggningen har torkat helt och hållet.

Om du använder Däck Glans (Instant Tyre Dressing) ska det appliceras innan Fälgskydd (Wheel Protector) och avlägsna överblivit medel.

  1. Kontrollera att dina fälgar är rena, svala och torra.
  2. Skaka väl och spreja på ena sidan av fälgen. Avlägsna överflödigt medel från däcken med en trasa då det kan lämna en vit hinna.
  3. Undvik att röra eller polera efter applicering. Låt torka i en till en och en halv timme - ju längre desto bättre.

F: Hur länge håller Fälgskydd (Wheel Protector)?
S: Fälgskydd (Wheel Protector) kan hålla i upp till sex veckor beroende på väder- och körförhållanden.

F: Kan Fälgskydd (Wheel Protector) förebygga att bromsdamm fastnar på fälgarna?
S: Ja, Fälgskydd (Wheel Protector) lämnar en osynlig hinna som reducerar mängden ansamlat bromsdamm.

F: Hur länge räcker flaskan?
S: Beroende på fälgarnas storlek räcker en flaska på 300 ml i genomsnitt till 16 fälgar. Om man applicerar produkten var sjätte vecka räcker en flaska i omkring sex månader.

F: Vilken typ av fälgar passar Fälgskydd (Wheel Protector) till?
S: Fälgskydd (Wheel Protector) passar för användning på delbara fälgar, diamantslipade, putsade, multispoke-, anodiserade och olackerade fälgar. Fälgskydd (Wheel Protector) passar ej för användning på svarta eller mörka fälgar eller fälgar med en spegelfinish.

F: Varför passar inte Fälgskydd (Wheel Protector) för svarta eller mörka fälgar eller fälgar med spegelfinish?
S: Resultatet blir undermåligt. Lösningen kommer att resultera i en ojämn, oljig hinna. Vi skulle rekommendera att du använder HD-vax (High Definition Wax), Extra glänsande skydd (Extra Gloss Protection), Superhartspolermedel (Super Resin Polish) eller Direktverkande glans (Instant Show Shine) istället, de har inte Fälgskydds (Wheel Protector) hydrofoba egenskaper men skulle ändå skydda och göra det lättare att hålla dina fälgar rena.

F: Är det säkert att använda Fälgskydd (Wheel Protector) på diskar eller bromsok?
S: Ja, men undvik att låta Fälgskydd (Wheel Protector) täcka eller torka in i dessa områden.

F: Hur avlägsnar man Fälgskydd (Wheel Protector)?
S: För att avlägsna Fälgskydd (Wheel Protector), massera in Rengöringsmedel för specialfälgar (Custom Wheel Cleaner) eller Rena fälgar (Clean Wheels) och torka bort.