Magma

Den färgtransformerande teknologin reagerar med järnpartiklar på din lack och dina fälgar så att de lätt kan sköljas av för en djupare rengöring.

Ditt fordon utsätts ständigt för luftburna föroreningar. Många av dessa är pyttesmå järnpartiklar visar sig som fläckar på lack och bromsdamm på fälgar vilket ger dem en matt glans. Den aktiva ingrediensen i Magma blir röd när den reagerar med dessa järnpartiklar för att på ett säkert sätt lösa upp dem från ytan så att de kan sköljas av lätt.

  1. Innan du sätter igång måste du se till att karossen och fälgarna har svalnat så att de går att röra och att fordonet inte utsätts för direkt solljus.
  2. Schamponera fordonet först och avlägsna allt överflödigt vatten.  
  3. Spruta på frikostigt med Magma på kaross, glas och fälgar.
  4. Vänta i 3-5 minuter medan Magma reagerar med eventuella järnpartiklar på ytan och blir rött när de börjar släppa.
  5. Gnugga lacken med en mjuk svamp eller tvätthandske och gnugga fälgarna med en borste eller svamp innan medlet spolas av med rikligt med vatten.  

Obs: Magma reagerar med järnpartiklar. Om du vill avlägsna andra typer av föroreningar såsom trädsav eller tjärfläckar ska du istället använda Autoglyms Kompletta Lerbehandlingskit (Clay Detailing Complete Kit).

F: Hur fungerar Magma?
S: Ditt fordon utsätts ständigt för luftburna föroreningar. Många av dessa är pyttesmå järnpartiklar visar sig som fläckar på lack och bromsdamm på fälgar vilket ger dem en matt glans. Den aktiva ingrediensen i Magma blir röd när den reagerar med dessa järnpartiklar för att på ett säkert sätt lösa upp dem från ytan så att de kan sköljas av lätt.

F: När ska jag använda Magma?
S: Om din billack känns ojämn när du rör den eller om du hittar järnföroreningar på lacken (orangea eller bruna prickar som ser ut som små rostfläckar). Magma kan integreras i en djuprengöringsprocess. 

F: Var kan jag använda Magma? 
S: Magma är säkert att använda på alla externa ytor. Det kan effektivt att avlägsna järnföroreningar från glas, men dess primära funktion är att rengöra lack och fälgar.

F: Hur ofta bör jag använda Magma?
S: Du kan använda Magma så ofta som du känner är nödvändigt. Om du inte ser någon synlig reaktion när du har applicerat Magma indikerar det att du inte har några järnföroreningar på din lack.

F: Kan jag använda Magma på en folierad bil?
S: Vi rekommenderar inte att använda Magma på folierade bilar.

F: Kan Magma användas på mattlack?
S: Ja, Magma är säkert och effektivt att använda på mattlack.

F: Vad händer om Magma torkar på min bil?
S: Det är inte ett problem. Även om den applicerade produkten torkar in kommer den inte att missfärga eller skada din bil. Återfukta produkten med en fuktig trasa eller vattenslang, gnugga och skölj av. Kan jag använda Magma istället för en lerklump? Magma reagerar med järnpartiklar vilket utgör en stor del av de föroreningar som kan ha fastnat på din lack. Om du vill avlägsna andra typer av föroreningar såsom trädsav eller tjärfläckar rekommenderar vi att du istället använder Autoglyms Kompletta Lerbehandlingskit (Clay Detailing Complete Kit).

F: Kan jag använda Magma istället för ett fälgrengöringsmedel?
S: Magma är ett högeffektivt och säkert fälgrengöringsmedel.  Det reagerar väldigt väl med bromsdamm och ger en god rengöring efter att det har gnuggats med en borste, handske eller svamp. Det är säkert att använda på alla typer av fälgar och ytfinish. Men för en djupare fälgrengöring på kraftigt förorenade fälgar rekommenderar vi istället att använda Autoglym Rena Fälgar (Clean Wheels).

F: Är Magma pH-neutralt?
S: Ja. Det kommer inte att avlägsna vaxlager från din lack.

Produktresultat

Before After

Product Video