All Purpose Cleaner 1L

All Purpose Cleaner är en perfekt lösning för att rengöra bilen utvändigt och invändigt. Säker att använda på alla ytor.

All Purpose Cleaner har utvecklats för att hjälpa till med utvändig rengöring och passar perfekt som en förrengöring innan schamponering, för att lösa upp insekter, ingrodd smuts och trafikfilm från lack och fälgar. Det har fantastiska fettlösningsegenskaper som gör det till den perfekta lösningen för smutsiga motorutrymmen, dörr- och bagageluckslister samt håligheter kring tanklocket. All Purpose Cleaner är även säkert för användning på bilens invändiga ytor och är perfekt för kraftigt nedsmutsad eller missfärgad interiör eller för grundlig årlig rengöring av plast-, tyg- och läderdetaljer. För regelbunden invändig rengöring rekommenderar vi Autoglyms Interior Shampoo.

Utvändig användning:

Applicera inte i direkt solljus eller om lacken känns varm vid beröring.

  1. Appliceras på torra ytor. Applicera rikligt med rengöringsmedel, särskilt där lera eller smuts har ansamlats, och låt medlet verka i upp till 5 minuter. Viktigt: Låt inte produkten torka.
  2. När fett och smuts avlägsna, gnugga med en mjuk borste eller med en tvätthandske.
  3. Skölj av med högtryckstvätt. Upprepa behandlingen vid behov.
  4. Om produkten används till förtvätt, kan fordonet nu schamponeras.

Invändig användning:

Testa alltid färgbeständighet på ytorna innan användning.

  1. Tygytor: Applicera sparsamt med en fin spray. Gnugga försiktigt med en borste eller en interiörsvamp och torka sedan av med en ren, fuktig trasa eller en Autoglym Aqua Dry.
  2. För läder, vinyl eller hårda ytor: Applicera direkt med en Autoglym Microfibre Cloth eller en svamp och torka av ytan som ska rengöras. Använd inte en borste och undvik överdriven gnuggning. Torka slutligen av med en ren, fuktig trasa eller med en Autoglym Aqua Dry.

Alcantara: Applicera sparsamt på en ren, fuktig Autoglym Aqua Dry och torka försiktigt. Blöt inte ner ytan för mycket och undvik överdriven gnuggning. Torka av med en ren trasa. En borste kan hjälpa till med att rikta fibrerna i rätt riktning efter rengöring.

ANVÄND INTE på navigatorskärmar eller instrumentpaneler.

All Purpose Cleaner är perfekt att använda innan du tvättar bilen för att lösa upp ingrodd smuts, alger på rutor eller fågelbajs, eller på platser som tanklock, dörr- och bagageluckslister och som rengöring av hjul.

F: Kan All Purpose Cleaner användas på obehandlad lack?
S: Ja, det kan användas på lack som inte har polermedel, vax eller beläggning. Det är lämpligt för alla moderna färger med klarlack. Undvik ojämna färgytor, till exempel porös rostig lack.

F: Vilken kemikalietyp är All Purpose Cleaner?
S: Alkalisk tvättmedelsblandning.

F: Har den en doft?
S: Ja, doft av apelsinskal.

F: Kan All Purpose Cleaner användas på glas och plast?
S: Ja, det kan användas på alla utvändiga och invändiga ytor förutom skärmar på instrumentpanel.

F: Kan All Purpose Cleaner användas på läder?
S: Ja, det kan användas på läder men vi rekommenderar användning en eller två gånger om året för en grundlig rengöring. Använd vår Leather Cleaner eller lädervårdbalsam Leather Balm Care för regelbundet underhåll.

F: Kan All Purpose Cleaner användas på bilinteriör?
S: Ja, du kan använda produkten invändigt i bilen en eller två gånger om året för en grundlig rengöring. För regelbundet underhåll rekommenderar vi att du använder vårt Interior Shampoo. Använd inte på navigerings-/underhållningsskärmar.

F: Vad ska jag göra om jag får All Purpose Cleaner på skärmen på instrumentpanelen?
S: När du använder All Purpose Cleaner på instrumentpanelen rekommenderar vi att du applicerar produkten på en trasa och torkar området med den. Undvik användning på navigerings- eller underhållningsskärmar. Om någon spray av misstag hamnar på skärmar eller glas, torka omedelbart bort med en mjuk, fuktig trasa. Låt inte produkten torka.

F: Vad rengör det?
S: Det löser upp smuts, avlägsnar trafikfilm, fett och de flesta interiörfläckar som t.ex. kaffe.

F: Är All Purpose Cleaner pH-neutralt?
S: Nej, All Purpose Cleaner har ett alkaliskt pH-värde.

F: Vilka produkter är kompatibla med All Purpose Cleaner?
S: Hi-Tech Efterbehandlingsduk (Hi-Tech Finishing Cloth), Hi-Tech Interiörduk (Hi-Tech Interior Cloth) och Aqua Dry.

F: Går det bra att använda All Purpose Cleaner i alla väderförhållanden?
S: Undvik att applicera All Purpose Cleaner på mycket varma dagar. Det är viktigt att inte applicera produkten på varma ytor eller låta produkten torka ut på någon yta.

F: Hur länge efter applicering ska jag vänta innan jag tvättar?
S: Om du använder All Purpose Cleaner som förupplösning, låt produkten verka i minst 5 minuter och börja sedan tvätta bilen med Polar Wash eller annat bilschampo från Autoglym.

F: Är All Purpose Cleaner säkert att använda på mitt fordon?
S: Ja. De enda riskerna i samband med produkten är om den används på varma ytor eller känsliga ytor som till exempel underhållningsskärmar.

F: Är det vaxsäkert?
S: Ja.

F: Kan det användas på suffletter?
S: Vi rekommenderar att du använder vårt Convertible Soft Top Clean & Protect Kit, för underhåll av sufflett.

F: Kan jag använda All Purpose Cleaner på min motorcykel?
S: För bästa resultat rekommenderar vi vårt Motorcycle Cleaner.

F: Kan All Purpose Cleaner spädas ut?
S: Nej, All Purpose Cleaner är en färdig brukslösning.

F: Kan jag använda det via en skummare?
S: Nej, All Purpose Cleaner har utformats och testats med det medföljande sprutmunstycket.

F: Kan jag använda All Purpose Cleaner på mina hjul?
S: Ja, men för specialfälgar som delade fälgar rekommenderar vi vårt rengöringsmedel för specialfälgar (Custom Wheel Cleaner).

F: Kan jag använda All Purpose Cleaner på matt lack?
S: Ja.