Lackförnyare (Paint Renovator)

För användning på repor, envisa skavanker och kraftigt oxiderad eller bleknad lack - gör ytan redo för polering

Även den försiktigaste föraren plockar upp en och annan repa. Om du har en repa eller en fläck i lacken ska du tvätta ytan och applicera Superhartspolermedel (Super Resin Polish) för att återställa ytan. Om detta inte återställer ytan tillräckligt ska du fortsätta uppåt i skalan med Lackförnyare (Paint Renovator).

Lackförnyare (Paint Renovator) är inte ett polermedel som ska användas överallt, det ska bara användas på särskilda områden där lacken är skadad. Lackförnyare (Paint Renovator) lämpar sig för manuell användning, ej maskinanvändning. Undvik att applicera på olackerade metallic-kulörer som kan få ‘skuggor’.

Rekommenderas i 2016 års Auto Express produkttest av märkesavlägsningsprodukter (scratch removal product test).

Proffstips: Om din repa är så djup att metallen eller den grå grundfärgen syns igenom måste du lacka om ytan för att undvika att ytterligare skador uppstår, såsom rost eller färgbortfall. Lackförnyare (Paint Renovator) är silikonfri och kommer inte störa omlackeringen.

Så använder du produkten

  1. Testa på ett mindre synligt område innan användning.
  2. Skaka väl och applicera med parallella rörelser till repan på en sval, ren, torr yta med en mjuk bomullsduk. Öka trycket för att avlägsna särskilda repor eller fläckar. Sänk trycket för att öka ytglansen. Kontrollera regelbundet hur återställandet fortlöper.
  3. Avlägsna rester med en ren duk. Polera slutligen med Superhartspolermedel (Super Resin Polish) för att uppnå bästa möjliga glans, bevara oskyddade ytor och avlägsna återstående märken.

Vanliga frågor

F: Kan jag använda Lackförnyare (Paint Renovator) för att få bort virvlar i lacken?
S: Lackförnyare (Paint Renovator) har utvecklats för att avlägsna isolerade märken i lacken. Om du har virvlar över hela fordonet rekommenderar vi att du i första hand använder Superhartspolermedel (Super Resin Polish), då denna är avsedd att avlägsna ytliga virvlar och erbjuda en jämn och djup lyster.

F: Bör jag applicera ett polermedel ovanpå Lackförnyare (Paint Renovator)?
S: Lackförnyare (Paint Renovator) är till för att avlägsna fläckar eller ytliga märken från lacken. När fläcken väl är borttagen rekommenderar vi att man applicerar Superhartspolermedel (Super Resin Polish) för att återuppliva området och ge en jämn och djup glans över hela fordonet. Applicera Stark asfaltsborttagare (Intensive Tar Remover) på det påverkade området och låt vara ett litet tag. Limmet bör nu brytas ner. Avsluta med att torka av med en Hi-Tech mikrofiberduk (Hi-Tech Microfibre Cloth).

Säkerhetsdatablad

pdf icon

Säkerhetsdatablad

RedEye Tracking PixelRedEye Tracking Pixel